Onderhoud voor bulk hotmelt tanks


Bedrijven en industrieën over de hele wereld gebruiken hotmeltapparatuur om het verpakkingsproces te versnellen en te vereenvoudigen. Een hotmelt tank slaat de lijm op bij een zorgvuldig gecontroleerde temperatuur. Bij gebruik pompt de tank de lijm door verwarmde slangen naar de gewenste plaats.

Het gebruiksgemak en de functionaliteit maken de lijm perfect voor het verlijmen van alle soorten materialen voor een verscheidenheid aan behoeften. De smeltlijm werkt uitstekend voor zowel lage als gematigde temperatuur toepassingen. Ze kunnen zowat alles verlijmen, zijn uiterst veelzijdig en kunnen voor langere periodes worden opgeslagen. Als extra bonus kunnen ze in bulk worden gebruikt en vereisen ze weinig training, waardoor ze een zeer kosteneffectieve oplossing zijn voor bedrijven.

Diverse hotmelt apparatuur

Preventief onderhoud


Net als elk andere machine heeft ook een hotmelt tank regelmatig onderhoud nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Het uitvoeren van routinematig preventief onderhoud houdt de hotmeltapparatuur op topniveau, met een hoge productiviteit.

Het belangrijkste probleem met hotmelt onderhoud is het proces van verkoling, dat is de oxidatie van hotmelt door langdurige en herhaalde verhitting. De verkoolde lijm zal niet smelten of oplossen, wat leidt tot verstopte slangen, filters en schade aan de apparatuur. Dit is een veel voorkomend probleem in een hotmelt, dat tegenwoordig sterk kan worden verminderd door de inzet van moderne Polyolefine hotmelt lijmen en lage applicatie temperatuur hotmelts.

Hotmelt verkoold?

De verkoling in een hotmelt vindt plaats wanneer de lijm begint af te breken en gel. Het verliest zijn thermoplastische aard en stroomsnelheid.

Uiteindelijk zakt deze gel in andere delen van de tank en verhardt om te verkolen. De kool zal zich meestal ophopen in de bodem van de tank rond de geïsoleerde verwarmingselementen. Hoe hoger de temperatuur en hoe langer de smelttemperatuur, des te sneller zal de gel en verkoling zich vormen.

Een andere oorzaak van de lading is wanneer er verontreinigingen in het systeem terechtkomen, zoals papier, golfkarton en andere materialen uit de omgeving. Als deze onbehandeld blijven, wordt de opbouw van de kool alleen maar erger en zal dit leiden tot een storing in het systeem en de hele productiecyclus.

Maar de opbouw van de lading is niet de enige reden waarom service nodig is. Beter onderhoud betekent ook een betere veiligheid.

Als een machine tijdens het gebruik plotseling defect raakt, kan het gevaarlijk zijn om te proberen de machine te repareren terwijl er nog hete lijm in zit. Beter onderhoud verbetert de levensduur van de apparatuur en beschermt uw investering.

Periodiek onderhoud


Om een unit in bedrijf te houden, moet een hotmelt tank periodiek offline worden gehaald voor onderhoud.

Stilstand kan kostbaar zijn, dus het is belangrijk om ongeplande stilstand tot een minimum te beperken met routineonderhoud. Als u de koolstoftank op een controleerbaar niveau kunt houden, kan de tijd die nodig is om de hotmeltunit volledig offline te halen, worden gereduceerd. De meeste fabrikanten raden aan dat een hotmeltsysteem om de drie maanden wordt gereinigd en gezuiverd, of elke keer dat een lijm wordt vervangen.

Volg deze stappen elke keer dat u een onderhoudscontrole uitvoert. Het onderhoudsschema wordt bepaald door het type lijm dat u gebruikt, de verontreinigingen van buitenaf en de omgeving waarin u de apparatuur bedient.

Controleer de filters en vervang ze regelmatig.


Controleer en spoel elk kwartaal al uw hotmeltslangen en -tanks.
Reinig of vervang regelmatig uw sproeislangen.
U kunt ook de opbouw van koolhydraten verminderen door gebruik te maken van stabiele hotmeltlijmen met een lage temperatuur en verwarming. Het is ook de moeite waard om een reinigingsset aan te schaffen. De kosten zijn minimaal in vergelijking met het moeten vervangen van onderdelen.

Hoe maak je een hotmelt tank schoon?


Begin met het uitschakelen van de hotmeltunit en het verwijderen van zoveel mogelijk lijm. Het oplosmiddel zal de overgebleven lijm afbreken, maar u zult eerst zoveel mogelijk willen verwijderen.

Voeg vervolgens uw reinigingsvloeistof toe en zet de drukpomp weer aan. Dit duwt het reinigingsvloeistof door de machine en verwijdert de resterende lijm.

Tot slot laat u het reinigingsmiddel uit het systeem lopen en voegt u nieuwe lijm toe. Zodra het opnieuw opwarmt, kunt u het weer in gebruik nemen.

Hotmelt unit

Voor de beste resultaten en een grotere gemoedsrust kunt u een professionele service en reiniging plannen. Licensed contractors hebben ervaring in de industrie, gespecialiseerd gereedschap en zijn volledig gekwalificeerd om alle onderhoud en reparaties uit te voeren.

Elke fabrikant van hotmelt apparatuur, heeft andere richtlijnen voor het onderhoud van hun apparatuur. Maar de meeste raden een volledige reiniging van het hotmeltsysteem aan, twee keer per jaar. Professionele technici kunnen de klus snel en efficiënt klaren, zodat de stilstandtijd beperkt is, de efficiëntie gemaximaliseerd wordt en de veiligheid gehandhaafd blijft.