Hotmeltlijmen

Hotmeltlijmen zijn oplosmiddelvrije kleefstoffen die bij kamertemperatuur min of meer vast zijn. Ze worden in hete toestand op het te verlijmen oppervlak aangebracht en vormen de verbinding wanneer deze afkoelt. Deze groep lijmen, ook wel hotmelt genoemd, is gebaseerd op verschillende chemische grondstoffen.

Smeltpunt

De smeltpunten liggen voornamelijk tussen 80 en 200 ┬░C.

Hot-melt of hot-melt lijmen zijn thermoplastische materialen die bij kamertemperatuur in vaste toestand zijn. Deze lijmen worden in vloeibare vorm op een oppervlak aangebracht (gesmolten) en hechten wanneer ze afkoelen tot onder hun smeltpunt.

EVA, PO, PSA en PUR


Reactieve lijmen zijn PUR hotmelts. Dit is een specifieke groep hotmelt lijmen. Thermoplastische hotmelts worden gekenmerkt door fysieke hechting, terwijl de hechting van de PUR hotmelt een aanvullend chemisch proces plaatsvind waarbij de lijm vernet en uithardt.

EVA en PO lijmen zijn de meest gebruikte soorten hotmelt. Dit zijn lijmen die worden gebruikt in verpakkingen, kartonnage en allerlei product assemblages.

PSA hotmelt wordt met name gebruikt voor zelfklevende materialen, zoals zelfklevende tapes te maken of om producten zoals schuim van een zelfklevende laag te voorzien.

Hotmelt systeem implentaties

Expert op het gebied van hotmelt

Hotmeltservice is expert op het hele gebied van implementatie, ontwikkeling en onderhoud van hotmelt applicaties en kan daarbij voorzien in het nodige advies om te komen tot het juiste systeem inclusief het gebruik van de juiste hotmelt.