Hotmelt onderdelen

Hotmelt apparatuur bestaat doorgaans uit een overzichtelijk aantal onderdelen, die lijken op industriële standaarden, maar uitzonderlijk zijn in de warmtebestendigheid omdat standaard temperaturen rond de 160 graden verwerking liggen.

Lijmtank & hotmeltunit

De hotmeltunit is het centrale deel met een lijmtank als meest bekende onderdeel. Belangrijke andere zaken zoals de elektronica, de lijmpomp vaak een plunjerpomp, soms een tandradpomp) en een verdeler blok maken de hotmeltunit compleet.

Hotmelt slangen

Deze slangen zijn hogedruk, hydraulische slangen met een hoge warmtebestendigheid, verwarmingselement en goede warmteisolatie. Slangen zijn het liefst zo kort mogelijk. Slangen moeten soms erg flexibel zijn vanwege bewegende lijmkoppen in de machine. Hotmeltservice heeft eveneens uitneembare binnenkernen, zodat bij erg vervuilende of reactieve polyurethaan lijmen, het vervangen van een hotmelt slang zeer kostenefficiënt kan plaatsvinden.

Voorraad en verzending hotmelt onderdelen

Hotmeltservice heeft een uitgebreide voorraad onderdelen en een goed telefonisch bereikbaar technische dienst. We kunnen klanten dan ook doorgaans snel aan de beste oplossing helpen op het gebied van lijm en hotmelt apparatuur.